We’re Doomed! The Dad’s Army Story BBC 2, 22.00-23.00u.

De populaire Britse comedyserie Dad’s Army (Daar komen de schutters in Nederland) liep oorspronkelijk van 1968 tot 1977, maar wordt nog steeds regelmatig herhaald door de BBC. De serie over de Home Guards (de Britse burgerwacht) tijdens de Tweede Wereldoorlog werd geschreven door Jimmy Perry en David Croft. We’re Doomed! The Dad’s Army Story is een eenmalig komisch tv-drama over de obstakels die Perry (Paul Ritter) en Croft (Richard Dormer) moesten overwinnen om Dad’s Army op tv te krijgen. Het verhaal speelt zich af vanaf het moment waarop Perry het idee krijgt tot en met de eerste aflevering. De twee hadden het niet makkelijk; er waren productionele problemen, de BBC was zeer sceptisch en het casten van de karakters was een lastige opgave. Maar de rest is geschiedenis: Captain Mainwaring („You stupid boy”) en zijn mannen waren snel geliefd bij miljoenen mensen, ook buiten Groot-Brittannië. Croft zou later nog successen boeken met Are You Being Served? en ‘Allo ‘Allo! De timing van deze special is geen toeval: begin 2016 verschijnt er een bioscoopfilm met Toby Jones, Bill Nighy en Catherine Zeta-Jones.