IAAF wilde imagoschade van Rusland beperken

De internationale atletiekfederatie IAAF is in verlegenheid gebracht door een pikante e-mail van een hoge official. Hij stelde in juli 2013 voor de namen van Russische dopingzondaars pas enkele weken later, na de WK in Moskou, in de openbaarheid te brengen. Zo probeerde de IAAF de imagoschade rond de Russische dopinggevallen te beperken. De mail is afkomstig van Nick Davies, plaatsvervangend algemeen secretaris van de IAAF. De BBC beschikt over de mail die was gericht aan marketingadviseur Papa Massata Diack, de zoon van de voormalige Senegalese IAAF-voorzitter Lamine Diack. De IAAF schorste vorige maand de Russische atletiekbond wegens jarenlang dopegebruik. De IAAF ligt zelf ook onder vuur: vader en zoon Diack zijn aangeklaagd voor corruptie en omkoping. (ANP)