Economie

Dit schrijven andere media vandaag

AP Photo / Susan Montoya Bryan

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Geen Louis Vuitton te koop bij Haussmann

Het is niet makkelijk om een nieuw luxe warenhuis van de grond te krijgen op tientallen meters van een gerenommeerd luxe warenhuis. Dat blijkt uit een stuk in het Financieele Dagblad over Haussmann, dat in 2017 de deuren opent aan het Amsterdamse Rokin.

Haussmann wil luxe en dus dure merken aanbieden. Maar dure merken als Louis Vuitton, Gucci, Hermès en Fendi willen vooralsnog geen zaken doen met Haussmann. De kleding, tassen en dassen van deze merken hangen al in de Bijenkorf op de Dam.

Haussmann-directeur Frans van der Kraan erkent dat de merken niet naar zijn warenhuis komen, maar zegt ook met andere grote merken te onderhandelen.

We moeten weer bezuinigen volgens DNB

Het is weer zover: bezuinigen. Als de regering dit jaar niet bezuinigt zal het begrotingstekort de volgende jaren verslechteren. Dat is de boodschap van president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank in de Telegraaf.

Hoeveel er bezuinigd moet worden in de ogen van DNB is niet duidelijk. De komende jaren zal het tekort onder de Europese norm van 3 procent van het bruto nationaal product blijven. Volgens DNB is het echter belangrijk een buffer op te bouwen.

Alle schoenen in de uitverkoop

Grote schulden. Te weinig schoenen verkocht. Dat is de dodelijk combinatie waar de ketens van moederbedrijf Macintosh onder lijden. Als gevolg staan alle merken zoals Scapino, Manfield en Invito te koop. De Volkskrant heeft een stuk.

In totaal staan vierhonderd filialen te koop. Het besluit massaal alles van de hand te doen kwam gisteren van Macintosh. Op de beurs werd er slecht op gereageerd. De koers daalde met 67 procent. Analisten denken dat Macintosh op een faillissement afstevent.