Dit zijn de 10 verhalen die jou in 2015 het langst vasthielden

Wat hield jou als NRC-lezer in 2015 het meest bezig? We hebben een overzicht gemaakt van de favoriete NRC-artikelen door te kijken in welke stukken de lezers samen de meeste minuten doorbrachten. Herlees nu het jaar.

Het resultaat is een interessante mix: van een column over de huilende Giel Beelen tot lifestyle-stukken over onze drukke levens. Van waarom we kanker krijgen tot wat de populairste namen van het jaar waren.

Boven alles wordt dit duidelijk: het nieuwsjaar was er een van terreur. De aanval op Charlie Hebdo, de aanslagen in Parijs, de Airbus die een bergflank in werd gevlogen en ons eigen moment van angst: het verstoorde NOS Journaal. Dertien stukken in de top-50 gingen erover – om het overzicht interessant te houden hebben we de belangrijkste hieronder geplaatst en dubbelingen van auteurs teruggebracht tot één meestgelezen verhaal.

De absolute favoriet blijft, als elk jaar, onze Youp: in totaal dertig keer in de top-50. Zijn populairste column werd bijna twee miljoen minuten gelezen – drie jaar, negen maanden en 21 dagen aan scherpte en leesplezier tegelijk.

 1. Cartoontje lager zingen

  youp

  Youp over de aanval op Charlie Hebdo: “Het doet er niet toe, hoe ik heet. God, Allah, Jahweh of hoe dan ook. Het is mij om het even. Hierboven noemt iedereen mij Charlie.”

 2. Gijzelingen in Parijs voorbij - ‘Al-Qaeda Jemen achter aanslag’

  hebdo

  Onze liveblogs blijven je ook dit jaar helpen grip te krijgen op nieuwsontwikkelingen. Deze gaat over de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo.

 3. Zoekmachine: hoe populair was jouw naam in 2014? Vul ’m hier in

  babies

  Vorig jaar werd het jaar van Daan en Sophie. Hoe populair was jouw naam? Zoek ’m op via onze zoekmachine.

 4. Alleen sukkels hebben het druk

  sukkels

  Wie het altijd druk heeft, heeft het niet begrepen. Strategieën voor een minder hectisch leven.

 5. Huilende Giel

  roosmalen

  Marcel van Roosmalen over “Giel Beelen die op televisie moet huilen omdat hij het zo zielig voor Giel Beelen vindt dat hij Giel Beelen op een scherm ziet huilen”.

 6. Neergestorte Airbus had maandag al problemen

  a320

  Herlees dit liveblog: in het zuiden van Frankrijk stortte een vliegtuig van Germanwings neer. Aan boord 150 passagiers en bemanningsleden. De piloot bleek al langer psychische problemen te hebben.

 7. ‘Een van de daders is Syriëganger’ - 129 doden, 352 gewonden na aanslagen Parijs

  aanslagen

  We hadden dagenlang liveblogs over Parijs en de aanslagen waarbij 120 mensen omkwamen.

 8. Nooit is het een cartoonist gelukt mij als moslim op de kast te jagen

  Ruben L Oppenheimer

  Moordenaars van het vrije woord gedijen het beste onder mensen die zich overgevoelig tonen, schrijft Youssef Azghari in dit opiniestuk.

 9. NOS Journaal verstoord door 19-jarige man met nepwapen.

  NOS

  Het Achtuurjournaal werd in januari niet uitgezonden toen een man met een neppistool de studio’s binnen kwam en zendtijd eiste.

 10. ‘Pech’ speelt belangrijke rol bij ontstaan van kanker

  kanker

  Pure pech speelt een grote rol bij mensen die getroffen worden door kanker. Per soort kanker verschilt de invloed van dat ongeluk behoorlijk, bleek begin dit jaar. Onlangs werd dat trouwens weer ontkend.

  • Anouk van Kampen
  • Miriam Vieveen