Van der Poel blijft rivaal voor

De Nederlandse veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag de wereldbekerveldrit in Namen gewonnen na een spannend onderling duel met de Belgische leider in het klassement, Wout Van Aert. Na een razendsnelle laatste ronde had de wereldkampioen op de finish één seconde voorsprong op zijn grootste concurrent. De Belg Kevin Pauwels kon het duel alleen nog op een afstandje volgen en eindigde als derde. Een dag eerder moest Van der Poel in de Scheldecross in Antwerpen nog zijn meerdere erkennen in Van Aert. Op twee ronden van het einde moest de Nederlander de Belg laten gaan op een zanderige strook. De winnaar reageerde emotioneel op zijn eerste wereldbekeroverwinning sinds zijn rentree eind vorige maand na een knieblessure. „Ik geloofde niet dat ik de benen had om te winnen”, zei Van der Poel. „Ik weet niet of ik al ooit zo diep ben gegaan. Ik was volledig kapot en ben enorm blij. Het is een van mijn mooiste overwinningen, zeker na mijn blessure.” (ANP)