Van Gaal onder druk bij Manchester United, Guardiola eind van seizoen weg bij Bayern

Louis van Gaals positie is verder onder druk komen te staan na een nederlaag zaterdag van zijn Manchester United tegen Norwich City (2-1). In de persconferentie maakte hij een verslagen indruk, waarin hij onder meer zei dat hij zijn ogen niet kan sluiten voor het feit dat het vertrouwen bij de spelers in hem afneemt.

Tegen Norwich liep United tegen een hardnekkig probleem aan: wel veel balbezit, maar weinig kansen. United had 71 procent balbezit, kreeg elf corners, maar schoot slechts twee keer op doel. In de laatste vier wedstrijden in de Premier League schoot Manchester maar zeven keer op doel.

In Duitsland werd zondag bevestigd wat al een tijd in de lucht hing: trainer Josep Guardiola vertrekt na dit seizoen bij Bayern München, hij wordt opgevolgd door Carlo Ancelotti. Guardiola was sinds 2013 trainer bij Bayern en werd twee keer landskampioen. Hij won alleen nog geen Champions League met Bayern, de prijs die hij twee keer won met zijn vorige club FC Barcelona. Als het dit seizoen ook niet lukt heeft Bayern aan Ancelotti in elk geval een goede opvolger. De Italiaan won drie keer de Champions League: twee keer met AC Milan en één keer met Real Madrid. (NRC)