Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Minister Bussemaker: afsteken vuurwerk niet verbieden

Een vuurwerkverbod is niet nodig. Het probleem rond vuurwerk moet gezamenlijk worden opgelost. „Ik zou het niet willen verbieden”, aldus minister Bussemaker (Cultuur, PvdA) in televisieprogramma WNL Op Zondag. „Je moet dit met elkaar bespreken en je moet niet van bovenaf zeggen: we doen het helemaal niet meer.” De bewindsvrouw ziet dat er steeds meer kritiek komt op de traditie dat iedereen rond de jaarwisseling vuurwerk mag afsteken. „Je ziet dat tradities veranderen. Dat geldt voor Zwarte Piet, dat zie je bij vuurwerk.” De minister wijst op het „mooie alternatief” van gemeenten om zelf een groot vuurwerk te organiseren. Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn sinds de opening zaterdagochtend al ruim 8.000 meldingen binnengekomen. (ANP)