Richèl Hogenkamp en Robin Haase opnieuw Nederlands kampioenen

Tennissers Richèl Hogenkamp en Robin Haase hebben beiden zondag hun nationale titel geprolongeerd in Rotterdam, al moesten ze er allebei voor knokken in de finale. „Ik begon heel slecht”, bekende Hogenkamp na afloop van de finale tegen Kiki Bertens. De Doetinchemse gaf zichzelf voor haar tennisspel een 6,5 als rapportcijfer, maar voor haar werklust een 9. Ze won met 3-6, 7-6 (4) en 6-4. Robin Haase nam het in de finale op tegen Matwé Middelkoop: 7-6 (4), 2-6 en 7-5. Voor Haase breekt een belangrijke periode aan. Deze herfst liet hij de Davis-Cupontmoeting met Zwitserland schieten om aan zijn ranking te werken en de afgelopen weken trainde hij vooral. „Dit jaar heb ik minder in het krachthonk gestaan en meer op sprintjes en sprongetjes getraind. Eens kijken of dat beter gaat”, zei hij met de blik op de Australian Open. (ANP)