Moskee: Wilders oorzaak actie

Het bestuur van de Al-Fathmoskee in Dordrecht stelt PVV-leider Geert Wilders „direct verantwoordelijk” voor de actie van zaterdag van rechts-extremisten. Leden van actiegroep Identitair Verzet die strijdt tegen de multiculturele samenleving, waren op het dak van de moskee opgeklommen. Daar hadden ze leuzen geschreeuwd en een spandoek ontvouwd met de leuzen ‘Stop de islam’ , en ‘Minder, minder minder’.

„Geert Wilders heeft dit niet zelf gedaan, maar zijn eerdere uitspraken over ‘Minder,minder, minder’ leiden wel tot dit soort acties”, zegt bestuurslid Mustapha Igozoul van de moskeevereniging in Dordrecht. „Hij moet daarmee stoppen, want het wordt alleen maar erger. Hier gebeurt anders nooit iets.”

De politie beëindigde zaterdag de bezetting in Dordrecht en hield zes actievoerders van rond de twintig jaar aan. Eerder dit jaar voerde Identitair Verzet soortgelijke actie tegen een moskee in Leiden.

Donderdag werd in Pannerden het huis van een Somalisch gezin met zwaar vuurwerk bekogeld. Op een achtergelaten pamflet stonden leuzen als ‘Eigen volk eerst’, bij een foto van Geert Wilders.