Schoonheidsfoutje: verkeerde Miss Universe gekroond

Presentator Steve Harvey las de uitslag verkeerd voor, waardoor de verkeerde Miss gekroond werd.

Foto Steve Marcus / Reuters

Een ongemakkelijk moment bij de Miss Universe-verkiezing op zondagavond. Bij de wedstrijd in Las Vegas werd de Colombiaanse Ariadna Gutierrez gekroond tot mooiste vrouw van het universum. Met tranen in haar ogen wuifde Gutierrez het juichende publiek toe.

Lang mocht haar geluk echter niet duren. Na twee minuten nam presentator Steve Harvey opeens weer het woord om te vertellen dat niet Gutierrez, maar de Filipijnse kandidaat Pia Wurtzbach de Miss-verkiezing had gewonnen.

“Eh, ik moet me verontschuldigen”, zei Harvey zichtbaar ontdaan. “De tweede plaats is voor Colombia. Miss Universe 2015 is de Filipijnen.”

De kroon werd van Gutierrez’ hoofd gehaald en Wurtzbach werd tot ware Miss Universe gekroond. Volgens Harvey had hij onderstaande kaart, waarop de winnaar bekend werd gemaakt, verkeerd gelezen.

Maar om het nog erger te maken verontschuldigde presentator Harvey zich later op Twitter tegen “Miss Philippians”. De Filipijnen heten in het Engels Philippines, Philippians is de Engelse naam van het bijbelboek Filippenzen.

Inmiddels heeft Harvey die tweet verwijderd en opnieuw zijn excuses aangeboden.

Het is niet de eerste keer dat een presentator de verkeerde winnaar aanwijst. Bij het televisieprogramma Australia’s Next Top Model ging het in 2010 ook mis.

    • Wouter van Dijke