Grote zorgen Van Gaal na weer een nederlaag

Clubleiding Manchester United zou besluiten coach nog twee duels respijt te geven, anders begint mogelijk Mourinho in 2016

Foto Reuters

Louis van Gaals positie is verder onder druk komen te staan na een nederlaag zaterdag van zijn Manchester United tegen Norwich City (2-1). In de persconferentie maakte hij een verslagen indruk. „Ja, natuurlijk maak ik me zorgen”, reageerde Van Gaal op de vraag of hij voor zijn baan vreest. Volgens Britse media is José Mourinho in beeld om Van Gaal op te volgen als manager van United. De clubleiding zou vandaag besluiten dat Van Gaal nog twee wedstrijden (Tweede Kerstdag tegen Stoke City uit en twee dagen later thuis tegen het Chelsea van Guus Hiddink) respijt krijgt. Daarin moet dan verbetering te zien zijn om aan te kunnen blijven in 2016.

Manchester United won al zes wedstrijden op rij niet(inclusief Europese duels) en verloor de laatste drie. Eerder deze maand werd de club uitgeschakeld in de Champions League, in de Premier League staat United nu vijfde op negen punten van de verrassende koploper Leicester City.

Guardiola vertrekt

In Duitsland werd zondag bevestigd wat al een tijd in de lucht hing: trainer Josep Guardiola vertrekt na dit seizoen bij Bayern München, hij wordt opgevolgd door Carlo Ancelotti. Guardiola was sinds 2013 trainer bij Bayern en werd twee keer landskampioen. Hij won alleen nog geen Champions League met Bayern, de prijs die hij twee keer won met zijn vorige club FC Barcelona.