Eigenaar Scapino te koop

Macintosh Retail Group voert overnamegesprekken met meerdere geïnteresseerde kopers. Het moederbedrijf van Nederlandse schoenenwinkelketens als Dolcis, Manfield, Scapino en Invito wil zichzelf – „het hele, of bijna gehele” bedrijf – verkopen. Dat heeft het beursgenoteerde Nederlandse retailbedrijf maandagochtend bekendgemaakt.

Macintosh besloot begin dit jaar dat het zich uitsluitend wilde richten op de verkoop van schoenen (en een beetje kleding) in de Benelux. Woondecoratiewinkel Kwantum en de Britse schoenenwinkels werden om die reden afgestoten. Nea, fabrikant van braces, was al eerder verkocht. De verkopen leidden niet tot de gewenste resultaten; een vermindering van de schuld. Vooral de verkoop van de Britse winkels was teleurstellend: die leverde een boekverlies op van 40 tot 50 miljoen euro. Macintosh liet maandagochtend weten dat de verkopen de afgelopen weken tegenvielen. Het bedrijf waarschuwt dat de vooruitzichten weinig rooskleurig zijn.

De beurswaarde van Macintosh is de afgelopen tijd verdampt. Stond het aandeel in juli 2014 nog ver boven de 8 euro, de laatste weken was dat gezakt tot 20 cent op het laagste punt. Maandagochtend noteerde het aandeel 40 cent. (NRC)