De Thuiskok: Kerstdiner: voorgerecht

illustratie jet peters

Met de Kerst in aantocht beleven thuiskoks hoogtijdagen. De portemonnee mag getrokken worden, en er is alle tijd om een feestmaal te bereiden. Daarom hebben we deze week ons eigen De Thuiskok-kerstdiner samengesteld met drie gangen uit evenveel toepasselijke boeken. We beginnen vandaag met een voorgerecht uit Gezond Feesten van Amber Alberda, want de feestdagen zijn al zo’n grote aanslag op uw spijsvertering. Alberda is voedingscoach én chocoladeliefhebber. Een ongewone combinatie, maar wel succesvol, gezien de 150.000 kookboeken die ze al wist te verkopen. In haar boek staan recepten voor de belangrijkste feestdagen – Kerst en Pasen, maar ook Valentijns- en moederdag. Het zijn vooral hapjes, taarten of toetjes. Een echt borrelboek dus. Wie uitgebreide maaltijdvariaties zoekt, zal op zoek moeten naar iets anders.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt