Ajax-speler Kenny Tete wordt vervolgd na vechtpartij

De verdediger moet voorkomen voor belediging van een agent en verzet bij arrestatie.

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Ajax-rechtsback Kenny Tete is begin deze maand gearresteerd in Amsterdam. Dat bevestigt het OM. De verdediger was betrokken bij een vechtpartij bij een coffeeshop. Dat gebeurde op 5 december, na de thuiswedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen. Ook zou hij een politieagent hebben beledigd.

Voor die belediging en omdat hij zich verzette bij zijn aanhouding, zal het OM hem nu vervolgen. Tete zal op 27 januari voor de rechter moeten verschijnen. De 20-jarige voetballer speelde zondagmiddag nog voor Ajax in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap.

Een woordvoerder van Ajax spreekt tegen ANP over een ‘akkefietje’ waar de voetballer bij betrokken was. Intern is het incident bij Ajax al besproken en afgehandeld, al kan het nog een staartje krijgen als Tete inderdaad wordt veroordeeld. Wat dat staartje inhoudt, daar wil de woordvoerder niet op vooruitlopen.

Dit weekend zijn ook twee voetballers van PSV opgepakt voor betrokkenheid bij een vechtpartij in Eindhoven. Maxime Lestienne zou op straat hebben gevochten, waarna medespeler Jeroen Zoet zijn arrestatie belemmerde. Beide spelers zijn meegenomen door de politie. Ze kregen een boete, maar worden verder niet vervolgd.

    • Wouter van Dijke