Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Offensief van Talibaan in provincie Helmand

De provincie Helmand, in het zuidwesten van Afghanistan, dreigt in handen te vallen van de Talibaan. Vicegouverneur Mohammad Jan Rasoolyar heeft die hartekreet zondag de wereld in gestuurd. Met name in het centraal gelegen district Sangin wordt momenteel zwaar gevochten tussen Afghaanse veiligheidstroepen en milities van de Talibaan. De Talibaan hebben verschillende overheidsgebouwen veroverd. Als er niet snel versterkingen komen, zal het leger het onderspit delven, waarschuwde Rasoolyar op Facebook. De afgelopen twee dagen zijn meer dan negentig militairen gesneuveld. (AFP, Reuters)