Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Rampen

Een zee van modder in Shenzhen

Een dikke laag aarde en bouwafval in de Chinese stad Shenzhen, in de provincie Guangdong, is zondag gaan schuiven. Meer dan dertig gebouwen op een groot industrieterrein zijn ingestort en een gasleiding is ontploft. Aanvankelijk meldden de autoriteiten dat 27 mensen vermist werden. Intussen is dat aantal opgelopen tot 91. Reddingswerkers hebben zeker dertien mensen onder het puin vandaan gehaald, meer dan 900 mensen zijn geëvacueerd. Vorige maand kostte een aardverschuiving in de provincie Zhejiang nog aan 38 mensen het leven.
Brandweermannen gebruiken zaklampen op zoek naar overlevenden.
Reuters/Tyrone Siu
Meer dan dertig gebouwen stortten zondagavond in en kwamen terecht in een zee van modder.
AFP / Johannes Eisele
Inmiddels is het aantal reddingswerkers opgehoogd van 1.200 naar 2.900. Het slib is op sommige plaatsen wel tien meter diep.
EPA/Freddy Chan
Brandweermannen werken samen met militairen op zoek naar overlevenden.
Reuters/Stringer
Een luchtfoto van het getroffen gebied. 78 Graafmachines helpen om te graven door 380.000 vierkante meter modder en slib.
EPA/Stringer
Een uitgeputte reddingswerker rust uit tussen het puin.
EPA/Freddy Chan
Reuters/Stringer
Een reddingshond wacht ongeduldig op commando's van zijn baas.
EPA/Freddy Chan
Na een reddingsactie wordt de plek gemarkeerd met een vlag.
EPA/Freddy Chan