Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beurzen en beleggen

Aandeelhouders Ten Cate krijgen meer tijd van Gilde

De aanmeldingstermijn voor het overnamebod is verlengd tot 14 januari 2016.

CEO Loek de Vries van Ten Cate.
CEO Loek de Vries van Ten Cate. Foto Loek van Weel/ANP

De beoogde overname van textielfabrikant TenCate is nog niet van de baan. Een groep investeerders onder leiding van Gilde maakte maandagavond bekend de aanmeldingstermijn voor het bod te verlengen tot 14 januari na het slot van de beurs.

Veel aandeelhouders vinden de geboden prijs van 24,60 euro per aandeel aan de magere kant. Tot nu toe is slechts 60,6 procent van de aandelen aangeboden, terwijl Gilde mikte op minstens 95 procent. De ondergrens waarbij Gilde het bod gestand doet, was gesteld op 66,7 procent.

Eerder liet president-commissaris Jan Hovers weten dat bij een aanmeldingspercentage lager dan 66,7 procent de deal niet door zou gaan. Vanavond gold de deadline hiervoor, maar dat is nu uitgesteld. In de extra tijd bestaat de kans dat het laatste deel van de aandeelhouders alsnog voor verkoop kiest.

Als Gilde het bod intrekt, kan Sander van Oort, analist bij Kempen & Co, zich voorstellen dat aandeelhouders dan willen weten waarom TenCate niet is ingegaan op toenaderingspogingen van andere partijen. Het is niet uitgesloten dat die partijen na 21 december alsnog een bod zullen uitbrengen.