Feyenoord verliest in Nijmegen, Ajax wint

Door het verlies gaan de Rotterdammers als derde de winterstop in.

De spelers van Feyenoord druipen af na het verlies tegen NEC. Foto ANP

Feyenoord gaat met puntverlies de winterstop in. De Rotterdammers verloren in Nijmegen met 3-1 van NEC en staan daardoor nu derde in de Eredivisie. PSV, dat gisteren won, staat nu tweede. Ajax is koploper en winterkampioen op drie punten voorsprong nadat het De Graafschap met 2-1 wist te verslaan.

Lang leek er niets aan de hand voor Feyenoord. Bijna een uur leidden de Rotterdammers dankzij een doelpunt in de eerste helft van Tonny Vilhena. Daarna zette NEC echter de wedstrijd op zijn kop. In vijf minuten zorgden Janio Bikel en Anthony Limbombe voor de voorsprong voor de thuisploeg. In de 85e minuut kwam daar nog een doelpunt van Christian Santos bij.

Twitter avatar NEC_Nijmegen N.E.C. Nijmegen De scheidsrechter fluit af. Eindstand 3-1! Wat een top afsluiting van het jaar! #NECfey

Andere wedstrijden

Willem II wist in een belangrijk degradatieduel te winnen van concurrent Roda JC. In Tilburg werd het 3-2. ADO Den Haag had een leuke middag in Friesland, waar het met 4-0 wist te winnen van sc Heerenveen. Eerder op de dag boekte Cambuur Leeuwarden de eerste uitoverwinning van het seizoen tegen Excelsior: 1-4.

Twitter avatar WillemII Willem II Wat een mooie reeks! 11 punten uit de laatste 5 competitiewedstrijden en 5x op rij ongeslagen! #wilrod
    • Sam de Voogt