Een beursdag minder, online winkelen

Foto Reuters

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Het is best een stil weekje. De scholen zijn dicht, er is een beursdag minder en in Den Haag is het reces begonnen. Drie weken lang geen debatten of moties van afkeuring, dus.

2. Op dinsdag komt het CBS met verschillende cijfers. Over online winkelen, bijvoorbeeld. Het aantal mensen dat online winkelt neemt nog steeds toe, bleek deze zomer al. Wat er vooral gekocht wordt? Reizen, kleding en kaartjes voor evenementen.

3. Het Cultureel Planbureau brengt op woensdag zijn Wereldmonitor uit. Voor wie wil weten hoe het met de wereldhandel of de industriële productie gaat: lezen.

Het CBS publiceert intussen vrolijk door, en speelt slim in op de tijd van het jaar. Deze dag komt het met cijfers over kerkbezoek en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland.

4. Mooi op tijd voor Kerstavond dus. Donderdagavond maakt Serious Request bekend hoeveel geld er dit jaar is opgehaald. De gemeente Heerlen betaalde ruim 7 ton om de benefietactie van 3FM in de stad te houden. Want dat Glazen Huis zet je stad op de kaart.

5. Vrijdag, Kerstmis: aan tafel met familie, in je mooiste kleren, kerstboom met gezellige lichtjes erbij. Ten minste, zo wil het reclamecliché. Hoe maak je een goede kerstreclame zónder sneeuw?

    • Annemarie Sterk