Guus Hiddink is in gesprek met Chelsea om José Mourinho te vervangen als coach

foto Koen van weel / epa

Guus Hiddink heeft vrijdag in een hotel in Londen onderhandeld over de functie van hoofdtrainer bij Chelsea. „Ik wil zoveel mogelijk informatie inwinnen”, zei hij tegen De Telegraaf. „Chelsea staat er namelijk belabberd voor en daar zijn oorzaken voor. Daar wil ik eerst goed inzicht in krijgen, voordat ik mijn beslissing neem.” Hiddink zal zaterdag nog niet als coach van Chelsea op de bank zitten tijdens de thuiswedstrijd tegen Sunderland. Wellicht zit hij op de tribune. „Of ik de wedstrijd ga bezoeken hangt af van mijn eerste gesprek. Naar aanleiding daarvan bepaal ik of ik langer in Londen blijft om de zaak verder te bespreken.” Hiddink (69) geldt als belangrijkste kandidaat om de donderdag ontslagen José Mourinho voor de rest van het seizoen te vervangen. Hiddink werd afgelopen zomer ontslagen als bondscoach van Oranje. (NRC)