m/v van de week siegfried woldhek

„Dus je blijft ‘gewoon’?” vroeg woensdagmorgen de presentator van Radio 1. Een bulderende lach. „Ja, er zit niet veel anders op! We moeten echt naar school.” Claudia de Breij viel tijdens het interview even weg, omdat ze haar zoon uit de bakfiets tilde.

Haar liedje Mag ik dan bij jou is met een vierde plaats de hoogste Nederlandstalige notering in de Top 2000, de jaarlijkse selectie van de populairste hits allertijden (samengesteld op basis van stemmende luisteraars.) Ze won dit jaar ook twee prijzen. Dan wil je best op de radio, maar ja, het leven gaat wel gewoon.

Dat laatste geldt dan weer niet voor Marcel Oosten en Frederique de Jong, de presentatoren van dat Radio 1 Journaal. Zij moesten vrijdag bekendmaken dat zij worden vervangen en dat de formule van het programma anders wordt. Om een breder publiek te trekken, verklaarde de NOS.

Wij weten ook wel dat er veel politiek nieuws was, maar Holland op z’n mooist, dat was deze week op de radio.

    • Siegfried Woldhek