Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wonen

Woning in Pannerden vernield - ‘racistisch motief’

Agenten troffen bij hun onderzoek brieven aan ‘met een racistisch karaker’.

Foto Bart Maat / ANP

Een woning in het Gelderse dorp Pannerden is donderdagavond ernstig vernield, volgens de politie uit racistische overwegingen. De bewoners, een gezin, hoorden rond 23.00 een luide knal, waarna een ruit brak. Ook het dak van de carport naast de woning bleek ernstig vernield.

De vernielingen zijn aangericht met behulp van zwaar vuurwerk. Agenten troffen bij de woning pamfletten aan met korte leuzen “met een racistisch karakter”. De politie heeft nog geen idee wie achter de aanslag zit en roept getuigen op zich te melden.

De politie zegt maatregelen te hebben genomen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt. De bewoners van de woning zijn erg geschrokken.