Na maanden van onderhandelen is er een akkoord over een nieuwe cao voor de politie

Na intensieve onderhandelingen hebben de politievakbonden en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) een akkoord bereikt voor een nieuwe politie-cao. Het akkoord komt na maanden van onderhandelingen en acties van de politie, die onder meer een hoger loon eisten.

In het akkoord staat onder andere dat alle politiemedewerkers over 2015, 2016 en 2017 een salarisverhoging ontvangen van in totaal 6,5 procent. Ook krijgen ze een eenmalige uitkering van 1.000 euro. Korpschef Gerard Bouman is tevreden over het onderhandelingsakkoord. „De korpsleiding heeft zich steeds op het standpunt gesteld dat politiemedewerkers een fatsoenlijke cao verdienen die recht doet aan hun werk. Dit onderhandelingsresultaat biedt nu eindelijk perspectief op zo’n cao.”

In september werd er nog een verkenner aangesteld om de vastgelopen gesprekken voor de politie-cao los te trekken. Politieagenten hebben afgelopen jaar meerdere keren actiegevoerd, onder andere tijdens de start van de Eredivisie en de proloog van de Tour de France in Utrecht.

Het onderhandelingsakkoord wordt in januari voorgelegd aan de leden van de vakbonden. Een woordvoerder van het ministerie wil nog niet zeggen wat de nieuwe cao gaat kosten. Van der Steur licht daarover vrijdag de Tweede Kamer in. (NRC)