RTL stopt met Dit was het nieuws

Het programma zou niet vernieuwend genoeg zijn.

Harm Edens in Dit was het nieuws. Foto Freek van Asperen / ANP

RTL4 stopt met het satirische programma Dit was het nieuws. Dat meldt Televizier. Het programma, dat wordt gepresenteerd door Harm Edens, zou niet vernieuwend genoeg zijn.

Dit was het nieuws was tussen 1996 en 2009 te zien bij de TROS. Die omroep besloot te stoppen met het programma. In 2010 verhuisde het programma naar de zaterdagavond bij RTL, met precies hetzelfde format. De afleveringen trokken volgens een woordvoerder ongeveer een miljoen kijkers.

Dit seizoen waren er twee nieuwe teamcaptains: cabaretiers Martijn Koning en Daniël Arends. Daarvoor vervulden Raoul Heertje en Thomas Acda die rol. De laatste uitzending was in oktober met Frits Spits en Ali B. als gasten.

    • Mirjam Remie