Man vast voor liquidatie in Scheepvaartmuseum

De moord op dancefeest Waterfront houdt volgens het OM mogelijk verband met de liquidatiegolf in Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar in 2013 een liquidatie plaatsvond op een dancefeest. Foto Evert Kan Daniëls / ANP

Een 32-jarige man is vastgezet vanwege de schietpartij op een dancefeest in het Scheepvaartmuseum in 2013. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Volgens het OM gaat het om een criminele afrekening, die mogelijk verband houdt met de liquidatiegolf in Amsterdam.

De man is op 1 december aangehouden voor een ander strafbaar feit, maar zit nu vast voor betrokkenheid bij de liquidatie op het dancefeest Waterfront. Tot vandaag mocht hij alleen contact hebben met zijn advocaat. Zijn voorarrest is deze week met 90 dagen verlengd. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Op 25 mei 2013 werd de 26-jarige Souhail L. doodgeschoten tussen het uitgaanspubliek. L. wordt gezien als een soort boekhouder voor Benaouf A., doelwit van de schietpartij in de Amsterdamse staatsliedenbuurt in 2012. L. zou zijn beschoten door mensen uit kringen rond de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. De Amsterdamse krant Het Parool merkt op dat het OM niet eerder sprak van een liquidatie, maar van een uit de hand gelopen ruzie.

    • Mirjam Remie