Kevin uit Home Alone is volwassen en het gaat niet goed met hem, man

‘Mijn moeder had het te druk, ze speelde voor groupie bij een polkaband.’

Kevin is sinds Home Alone niet meer de oude. Screenshot van YouTube.

Hij zal deze kerst wel weer ergens uitgezonden worden: Home Alone. De film waarin het hyperactieve knulletje Kevin (Macaulay Culkin) wordt vergeten door zijn familie en vervolgens een eenzame kerst thuis heeft, is een enorme klassieker geworden. Al was het maar om de hoogst innovatieve wijze waarop hij twee inbrekers het leven zuur maakt.


In de film wordt Kevin aan het einde herenigd met zijn familie en lijkt alles weer goed. Is het niet na deel 1, dan echt wel na deel 2, waar Kevin weer is vergeten door zijn ouders en het weer aan de stok krijgt met inbrekers. Maakt niet uit, alles is vergeven en vergeten. Kerst is leuk, kerst met familie nog leuker. Hup, aan het gourmetstel met z’n allen.

Dat is het filmeinde. Twee keer verlaten worden door je ouders tijdens kerst en vervolgens een stel draaideurcriminelen uit huis houden die dreigen vingernagels uit te trekken, dat doet iets met een achtjarige. De volwassen Kevin kampt er dan ook nog iedere dag mee, zoals blijkt uit deze licht verontrustende video van Moldy Peaches’ Jack Dishel. Kevin, gespeeld door Macaulay Culkin, duikt een kwart eeuw later op als een zwaar neurotische Uber-chauffeur die nog steeds boos is op zijn moeder.

“Het maakte haar niks uit. Ze had het te druk om voor groupie te spelen bij een een of andere polkaband.”

Geen gezellig ritje, maar gelukkig duikt er een autodief op.

Ook leuk: de remix van vorig jaar.

    • Philippus Zandstra