LeBron James verwondt vrouw van topgolfer Day bij val

Foto: John G. Mabanglo/Pool

De basketballers van Cleveland Caveliers hebben donderdag Oklahoma City Thunder met 104-100 verslagen in de NBA. Maar na afloop ging het vooral over de val van Cleveland-sterspeler LeBron James. In een uiterste poging om de wedstrijd te winnen dook James het publiek in naar een weggesprongen bal en verwondde zo per ongeluk een fan.

De toeschouwer was de vrouw van stergolfer Jason Day, nummer twee van de wereld. Kreeg de 2,03 meter grote en 113 kg zware NBA-ster vol over zich. Day viel achterover met de sterspeler bovenop zich. Ze werd verzorgd langs de zijlijn en werd uiteindelijk met een nekkraag afgevoerd op een brancard.

James, goed voor 33 punten, 9 rebounds en 11 assists in de 104-100-zege tegen Oklahoma City, betreurde het voorval. "Zoiets gebeurt gelukkig niet vaak. Het is jammer dat het vanavond wel gebeurd is", sprak de forward na de wedstrijd.

"Ik heb me laten vertellen dat ze het goed stelt", zei James, die een uurtje na de wedstrijd ook nog zijn excuses aanbood op Twitter. "Ellie Day, ik hoop dat je oké bent. Het spijt me. Ik hoop dat jullie snel nog eens naar een wedstrijd komen kijken."

Cavaliers-coach David Blatt had niet meteen door dat James na zijn actie op iemand in het publiek landde. "Maar het heeft me altijd zorgen gebaard, die plekken vlak naast de zijlijn", zei Blatt. "De snelheid en fysieke kracht van dit soort spelers is niet makkelijk. We hopen dat alles goed met haar gaat."

    • Bas Tooms