Spaanse premier Rajoy krijgt klap van een ‘hooligan’ op campagne in zijn thuisregio

Agenten voeren Rajoys aanvaller af Foto Reuters

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft woensdag aan het einde van de middag een klap gekregen van een jongen tijdens de verkiezingscampagne in de stad Pontrevedra. De 17-jarige jongen, in de Spaanse pers aangeduid als ‘hooligan’ van de lokale voetbalclub, deed alsof hij net als vele anderen een foto wilde maken van de leider van de centrum-rechtse Partido Popular (PP). Toen hij bij hem in de buurt kwam sloeg hij Rajoy opeens diens bril van het gezicht. De bril viel stuk op de grond. Beveiligers wisten de aanvaller direct vast te houden. Rajoy vervolgde de bijeenkomst in zijn geboorteregio Galicië zonder bril en met een forse schram op zijn gezicht. Komende zondag zijn er landelijke verkiezingen in Spanje. De PP lijkt daarbij als grootste uit de bus te komen, maar zonder de absolute meerderheid te halen, die Rajoy in 2011 wel won. (NRC)