Spaanse premier krijgt klap

Agenten voeren de aanvaller van Rajoy af, nadat die hem een klap gaf Foto Ramon Leiro-La/Reuters

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft woensdag een klap gekregen tijdens de verkiezingscampagne in de stad Pontrevedra. De 17-jarige jongen, in Spaanse pers aangeduid als ‘hooligan’, deed alsof hij een foto wilde maken van de leider van de centrum-rechtse Partido Popular (PP). Toen hij bij hem in de buurt kwam, sloeg hij Rajoy diens bril van het gezicht. De bril viel stuk op de grond. Beveiligers wisten de aanvaller direct in te rekenen. Rajoy vervolgde de bijeenkomst zonder bril en met een forse schram op zijn gezicht. Komende zondag zijn er landelijke verkiezingen in Spanje. De PP lijkt daarbij als grootste uit de bus te komen, maar zonder de absolute meerderheid te halen, die Rajoy in 2011 wel won. (NRC)