Lawless Island

Verdwijnen naar een afgelegen plek en een leven zonder drukte en moderne afleidingen, het blijft tot de verbeelding spreken op tv. Zo scoorde Floortje naar het einde van de wereld dit seizoen weer hoge kijkcijfers. De hoofdpersonen uit de nieuwe documentaireserie Lawless Island hadden ook in dat programma gepast. We volgen een kleine groep bewoners van Port Protection, een plaats op een afgelegen eiland voor de kust van Alaska. Het eiland is alleen bereikbaar per boot of vliegtuig, er zijn geen fatsoenlijke wegen en het leven in de natuur is zwaar. Maar de mensen die er wonen (zo’n honderd) willen het niet anders. We volgen in de eerste aflevering de 56-jarige Sam Carlson, die al bijna zijn hele leven op het eiland woont. Simpelweg naar de winkel gaan voor een paar nieuwe laarzen is geen optie, dus hij moet zelf iets regelen. Curly Leach hakt al vele jaren bomen om: „Ik begrijp het leven hier veel beter dan op andere plekken.” De gepensioneerde houthakker Gary Muehlberger zoekt ondertussen naar eetbare mosselen. Nadat hij iets heeft gegeten: „Als mijn lippen beginnen te prikkelen over een half uur, weet ik dat ik vergiftigd ben.”