Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Lichaam langvermiste vrouw in kist gevonden Limburg’

Een kist met mogelijk het stoffelijk overschot is uit het badkamerraam naar buiten gebracht.

Foto Evert Elzinga / ANP

De politie in Oirsbeek heeft uit een huis een kist met daarin waarschijnlijk het lichaam van een vermiste, hoogbejaarde vrouw gehaald. Dat meldt de politie op de website en op Twitter. De zoon van de vrouw, die in het huis woonde, is woensdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing.

Bronnen aan 1Limburg melden dat het waarschijnlijk het lichaam van de hoogbejaarde bewoonster is, die al zo’n drie jaar vermist is.

De omroep schrijft dat de kist via het badkamerraam horizontaal naar buiten is gebracht. Op die manier wordt het stoffelijk overschot zo min mogelijk beschadigd. De kist wordt overgebracht naar het ziekenhuis waar met röntgenapparatuur wordt gescand of er een stoffelijk overschot in zit.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Naar nu blijkt is van de vermiste vrouw in #Oirsbeek ruim 2 jaar niets meer vernomen. Het onderzoek van de politie is in volle gang

Melding

De politie ging woensdagavond naar de woning naar aanleiding van een melding dat iemand zich zorgen maakte. Daar werd gesproken met de zoon van de bewoonster en hij is uiteindelijk aangehouden.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg #Oirsbeek, politie haalt zo kist uit woning waar mogelijk stoffelijk overschot in zit. Onderzoek vindt plaats in ziekenhuis.