Financiële recherche houdt man aan in Zwaag

Volgens RTV Noord-Holland gaat het om crimineel Nico V.

Foto Bart Maat / ANP

De financiële recherche van de politie Noord-Holland heeft vanmorgen vroeg een 51-jarige man aangehouden in zijn woning in Zwaag. Hij wordt verdacht van witwassen. Volgens RTV Noord-Holland gaat het om crimineel Nico V.

Er is in vier panden in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker onderzoek gedaan en in een woning in Spanje. Daarbij is onder meer beslag gelegd op geld, kunst, een auto en de administratie van een verdachte. Bij het onderzoek is eerder al voor ruim 1 miljoen euro verzekeringsgeld, grond en vastgoed van een andere, 42-jarige verdachte in beslag genomen.

V. was lijfwacht van de in 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper. Hij zat een celstraf van 12 jaar uit voor het doodschieten van een bezoeker in een café in Hoorn in 2002. Het OM heeft ooit geprobeerd hem achter de tralies te krijgen voor een mislukte aanslag op Heineken-ontvoerder Cor van Hout.

Vorig jaar ging de boerderij van V. in Zwaag in vlammen op na brandstichting.

    • Mirjam Remie