Feyenoord door in de beker dankzij Kuijt

Dirk Kuijt scoort in de 119e minuut de 2-1, waarmee Willem II werd verslagen.

Kuijt (L) maakte uiteindelijk de winnende goal. Foto ANP

Feyenoord heeft donderdag met pijn en moeite de kwartfinales bereikt van het toernooi om de KNVB-beker. Dirk Kuijt schoot de Rotterdammers diep in de verlenging uit een strafschop langs Willem II: 2-1.

De 35-jarige aanvoerder van Feyenoord mocht in de 119e minuut aanleggen vanaf elf meter, nadat Dries Wuytens in het strafschopgebied even aan de arm van Michiel Kramer had getrokken. De Tilburgse verdediger moest met zijn tweede gele kaart van het veld.

Willem II stond in De Kuip lang op voorsprong, door een doelpunt in de 25e minuut van Lucas Andersen. Feyenoord kwam twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd langszij via Tonny Vilhena, waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Daarin verzekerde de Rotterdamse club zich alsnog van een plek bij de laatste acht. (ANP)

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam DOELPUNT FEYENOORD! 2-1! https://t.co/Bi2nwWoU86