De Thuiskok: Tacu Tacu

Illustratie Jet Peters

Dit gerecht heeft niets te maken met taco’s. Wel lijkt het in de verte op een tortilla. Tacu Tacu is restjes rijst vermengd met restjes bonen en gebakken in een koekenpan, zodat er een grote koek ontstaat. Deze variant wordt geserveerd met een gebakken ei. Zo wordt de koek lekker smeuïg. Snijd de chilipepers in stukken, verwijder de zaadlijsten en pureer met 5 eetlepels olie tot een puree. Fruit de ui en knoflook en voeg de puree toe. Bak 15 minuten tot het een bruine pasta wordt en zet apart. Giet de bonen af en doe ze in een pan met koud water. Breng aan de kook en laat 35 minuten koken. Giet ze af. Maak de rijst volgens de verpakking. Houd een zesde van de bonen heel en pureer de rest. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan op laag vuur en roerbak de pasta 1 minuut. Voeg de hele bonen, de gepureerde bonen en de rijst toe en meng. Bak 2-3 minuten terwijl je de kippenbouillon erbij schenkt. Roer het komijnpoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bak het mengsel nog 3 minuten. Neem de pan van het vuur. Vorm van het mengsel 4 porties van in de vorm van een rechthoek. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tacu tacu’s in 4 minuten aan weerszijden bruin. Bak vier eieren en serveer die bovenop de koeken.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt