Glorieuze oud-boksers Koopmans en Blanchard benoemd tot erelid

De voormalige Europese bokskampioenen Rudi Koopmans (67) en Alex Blanchard (57) zijn vanwege hun grote verdiensten tot erelid benoemd van de Nederlandse boksbond (NBB). De twee markante voormalige profs bezorgden het boksen in Nederland in de jaren zeventig en tachtig veel populariteit. Koopmans won 43 van zijn 47 partijen, Blanchard zegevierde in 40 van zijn 48 beroepsduels. Beiden bestreden elkaar in november 1982 in een uitverkocht sportpaleis Ahoy in Rotterdam, met als inzet de Europese titel in het halfzwaargewicht. Koopmans won het titanengevecht, dat als ‘Rumble van Rotterdam’ met Amerikaanse allure voor het voetlicht werd gebracht. „De boksfans in Nederland praten er ruim dertig jaar later nog steeds over, zeker na de documentaire die de NOS afgelopen zomer over het topduel uitzond”, liet NBB-directeur Peter Bonthuis woensdag weten. (ANP)