Zwaarbepakt de natuur in

Om na de zoveelste begrafenis niet in een crisis te raken, neemt schrijver Bill Bryson (Robert Redford) zich voor de Appalachian Trail te lopen, zo’n 3.500 kilometer van Georgia tot Maine. Van zijn bezorgde Engelse vrouw (Emma Thompson) mag hij niet alleen op pad, dus gaat jeugdvriend Stephen (Nick Nolte) mee. Voormalig alcoholist en vrouwenliefhebber Stephen is de tegenpool van de georganiseerde Bill. „Ik ga er geen boek over schrijven”, belooft Bryson. Daar kwam hij op terug: A Walk in the Woods is gebaseerd op zijn gelijknamige boek uit 1998.

De zwaarbepakte zeventigers zwoegen en zweten, praten over vroeger en hebben meningsverschilletjes, maar het kabbelt allemaal wat al te bedaagd voort, en de met cameradrones gemaakte shots roepen niet het overweldigende natuurgevoel op van de vergelijkbare wandelfilm Wild. Wat rest, zijn twee legendarische acteurs die je beter materiaal gunt.

    • André Waardenburg