Zoom in op je vingernagels

Nu al een leuk idee voor in de kroeg: als alle gesprekken zijn doodgebloed, pak je gewoon deze mini-microscoop μPeek erbij. Lekker elkaars vingernagels inspecteren. Of kijken hoe schoon de tafel nu eigenlijk is. Het is een ultradunne en kleine microscoop, zo groot als een bankpasje, die je aan je smartphone klikt. Met Bluetooth communiceert-ie met je telefoon. Als je dan een foto neemt van iets, zie je op het scherm de uitvergrote versie ervan. Hij zoomt echt flink in: van tafelzout kun je de afzonderlijke kristallen onderscheiden. Hij werkt op batterijen, die het ongeveer vier uur doen. Je hebt er verder niets voor nodig: het is echt alleen de mini-microscoop en de app. Je kunt ’m nu op Kickstarter bestellen voor 109 euro, en dan heb je ’m ongeveer in juni in huis. Is zowel voor Android als iOS, maar je hebt dus wel een smartphone nodig.

    • Charlotte van ’t Wout