Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Schippers en Knegt in de prijzen

Atlete Dafne Schippers en shorttracker Sjinkie Knegt zijn verkozen tot Sportvrouw en -man van het jaar. Dat gebeurde dinsdagavond tijdens het Sportgala van de NOS in de RAI in Amsterdam. Schippers won eerder dit jaar de wereldtitel op de 200 meter sprint, en pakte zilver op de 100 meter. Ze is door die prestaties ook genomineerd voor de Laureus Awards voor beste sportvrouw van het jaar wereldwijd. Knegt was in het afgelopen seizoen ongenaakbaar op de kleine ovale schaatsbaan. Hij won eerst de allround titel bij het WK shorttrack en pakte ook goud bij het EK. (NRC)