Pas op! De elfjes en de yeti’s willen je kasteel opblazen

Om lekker in de vakantiestemming te komen kun je het gevecht aangaan met yeti’s in Digfender of trucs oefenen in Snowboard Party 2. Maar ondertussen is het in de kantoorjungle ook niet saai: daar heersen weerwolven.

Trek je zevenmijlslaarzen aan, vergeet je glazen muiltje op het bal en laat die klosjes gouden garen maar vallen. Digfender trekt je mee in een veel leukere sprookjeswereld. Eén waar elfjes, kobolds, yeti’s en andere monsters uit de verhalen van de gebroeders Grimm uit de krochten van de aarde kruipen om jouw kasteel op te blazen. Dit spel van ontwikkelaar Mugshot Games is minder simpel dan de naam doet vermoeden. Je graaft tunnels onder je kasteel om goud en edelstenen te verzamelen. Hiermee kun je verdedigingstorens bouwen die je beschermen tegen hordes monsters. Die komen in vernietigende golven en zijn ook nog eens behoorlijk lastig te bestrijden. Je moet strategisch tunnels graven en torens bouwen die bijvoorbeeld bliksemschichten of vuurballen schieten. De meer dan zestig levels kun je meerdere malen spelen om schatkaarten en medaillons te verzamelen die helpen wapens op te waarderen. Naast de gewone levels kun je ook oneindig lang tunnels graven in de Survival-modus. Digfender is zeker een van de leukste én moeilijkste games van dit moment.