Méér batterij, graag

De levenslijn van de altijd verbonden smartphonebezitter wordt bepaald door de batterij. Hoe vaak staat er niet een collega met het angstzweet op het voorhoofd aan je bureau met de vraag of er iemand in godsnaam een Samsung-, iPhone- of andersoortige oplader heeft? Vandaar dat apps om de duur van de batterij te verlengen zeer welkom zijn. Doze bootst de energiebesparende maatregel van Android 6 na. Dat houdt in dat alle apps die in standby-modus nog druk in de weer zijn, door Doze worden uitgeschakeld. Dat zou de batterijduur flink moeten verlengen, maar daar merkten we weinig van in de week dat we Doze gebruikten. Misschien is onze batterij toch al niks meer waard, of gebruiken we weinig apps die in de standby-modus doorlopen. Je kunt apps uitzonderen van uitschakeling. Doe je dat niet dan zie je bijvoorbeeld niet of er whatsappberichten zijn, totdat je de telefoon weer helemaal hebt ontsloten. Ook een service als Whatsapp Web werkt dan niet of half.

Je telefoon minder gebruiken blijft uiteindelijk toch de beste manier om je batterij te sparen.

    • Alex van der Hulst