Youp van ’t Hek schort tournee en NRC-column op

Youp van ’t Hek heeft de tournee van zijn cabaretprogramma Licht „tot nader order” onderbroken, nadat hij dinsdagavond opnieuw onwel was geworden tijdens een optreden.

Ook zal hij voorlopig stoppen met het schrijven van zijn column in de weekendkranten van NRC, zo liet hij de redactie weten.

De cabaretier keerde dinsdagavond niet terug na de pauze van zijn try-out van zijn voorstelling in Middelburg. Van ’t Hek moest afgelopen donderdag ook zijn voorstelling in Papendrecht afbreken omdat hij zich niet goed voelde. Wat hem mankeert is onduidelijk. „Het medisch onderzoek naar de oorzaak wordt vanzelfsprekend voortgezet”, meldt zijn impresariaat op zijn website. „Sorry!!!!”, twitterde Van ’t Hek dinsdagavond zelf nadat het besluit bekend was gemaakt. In zijn NRC-column van afgelopen weekend haalde Youp zijn gezondheidstoestand ook al aan:

„[Die shredder] heb ik voorlopig zelf even nodig om van alle medische dossiers over mij en de daar aan verbonden recepten confetti te maken. Om daarna met de aardige dokters geheel opnieuw te beginnen met het zoeken wat me nou precies mankeert. Ik voel me belabberd. Wat ik heb? Ik voel me VVD en iedereen weet: dat is ernstig. Heel ernstig.”

(NRC)