In deze kantoorjungle heersen bloeddorstige weerwolven

De kantoorjungle in The Executive is iets dodelijker dan die columniste Japke-D Bouma elke week beschrijft in NRC. Maar deze ‘jasje-dasje’-variant op klassieker Street Fighter is minstens zo leuk. The Executive komt uit de keuken van Noodlecake Studios, die wel vaker vreemde maar steengoede spellen ontwikkelt, zoals Wave Wave en Framed. Deze nieuwste app is daarop geen uitzondering. Je bestuurt de goedgeklede Executive die zich een weg moet banen door een kantoor dat bevolkt wordt door onder andere bloeddorstige weerwolven en slangenmensen. Eén vinger is genoeg om te kunnen vechten voor je leven. Door te rammen op de monsters slaat of trapt The Executive. Door op je eigen personage te drukken block je aanvallen. Je rent door het gebouw en springt door te swipen. Onderwijl verzamel je geld dat gebruikt kan worden om The Executive nog dodelijker te krijgen. Alleen als Japke-D in een update als speelbaar karakter verschijnt, wordt The Executive nog beter.