Geen eigenaar Wang, geen aandeelhoudersvergadering

De aandeelhoudersvergadering van ADO Den Haag die voor vrijdag op het programma stond, is uitgesteld. Volgens een woordvoerder van de eredivisieclub heeft dat te maken met „de beschikbaarheid van een aantal personen”. De Chinese eigenaar Hui Wang, die met zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is van ADO, kan vanwege een voetbalcongres in eigen land niet naar Den Haag komen.

De club hoopt zo snel mogelijk een nieuwe datum te vinden voor de vergadering, die van groot belang is omdat ADO in financiële problemen dreigt te komen. ADO wacht met smart op twee beloofde betalingen van in totaal 1,9 miljoen euro uit China. Daardoor dreigt een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro. De directie van ADO hoopte op de vergadering van vrijdag opheldering te krijgen van Wang, maar moet nu nog langer wachten, waarschijnlijk tot na de feestdagen.

De clubleiding begint het geduld te verliezen met de Chinees, die ‘zijn’ club op afstand bestuurt en zich volgens ADO niet aan de gemaakte afspraken houdt. Algemeen directeur Jan Willem Wigt liet vorige week bij de presentatie van de jaarcijfers weten nauwelijks contact te krijgen met Wang. „De communicatie is zeer pover, dat zet de relatie onder druk.” Volgens Wang hoeft ADO zich geen zorgen te maken. „Procedures” zouden tot vertraging van de betalingen leiden. (ANP)