Zelfs bij het nieuws gaat het soms verkeerd - en dat is hilarisch

De grappigste nieuwsblunders van het afgelopen jaar

Acteur Bill Murray viel met stoel en al om in een live-uitzending van nieuwszender MSNBC
Acteur Bill Murray viel met stoel en al om in een live-uitzending van nieuwszender MSNBC Screenshot NewsBeFunny

Dat nieuws zich niet laat plannen, weet elke journalist. Maar sommige nieuwslezers en verslaggevers maken van heel dichtbij mee hoe onverwacht hun werk kan zijn.

YouTubekanaal NewsBeFunny verzamelde de grappigste nieuwsblunders van het afgelopen jaar: gênante versprekingen, mensen die zich in beeld misdragen, enge beesten en nog veel meer dingen die mis gaan in het journaal.

Wie goed kijkt, spot ook een Nederlandse bijdrage: RTL-weervrouw Jennifer Faber, die tijdens een uitzending ineens uitriep ‘Fuck, dat wilde ik helemaal niet zeggen!’ Het bleek een proefopname te zijn, die per ongeluk werd uitgezonden in plaats van de echte opname.

Niet alleen op televisie gaat het mis, kranten kunnen er ook wat van. Zo was de Britse krant The Times even in de war en schreef dat Paus Johannes Paulus II niet katholiek was.

Screenshot The Times

Screenshot The Times

Bij de Amerikaanse radio-omroep NPR werd het helemaal verwarrend toen er een correctie gecorrigeerd moest worden.

Screenshot NPR

Screenshot NPR

Bij de Noorse krant Aftenposten ging het deze maand mis bij de rouwadvertenties. Daar verscheen ineens een melding dat de kerstman was overleden. Olausen Julenisse, zoals de kerstman in Noorwegen genoemd wordt, overleed volgens de krant op 3 december. Hij was 227 jaar oud.

Screenshot Aftenposten

Screenshot Aftenposten

Ook bij Nederlandse kranten gaat het soms mis. Zoals dit weekend in het Parool, waar een boekrecensie een stuk minder positief was dan bedoeld.

image1

En om 500 Chinezen in één bus te krijgen, zou je behoorlijk moeten proppen.

Maar het ligt heus niet altijd aan de krant: door een foutje van de scheidsrechter kreeg een Zwijndrechtse voetbalclub iets te veel eer in de lokale krant.