Youp van ’t Hek opnieuw onwel - tour afgebroken

De komiek kwam na de pauze niet terug in Middelburg. “Sorry”, twitterde hij.

Youp van 't Hek. Foto Koen van Weel / ANP

Youp van ’t Hek is dinsdagavond opnieuw onwel geworden in het theater. De cabaretier keerde tijdens de try-out van zijn voorstelling Licht in Middelburg na de pauze niet terug. Hij heeft zijn tournee tot nader order onderbroken. Wat hem mankeert is onduidelijk.

Van ’t Hek moest donderdag ook al na een kwartier zijn voorstelling afbreken omdat hij zich niet goed voelde. Waar de klachten vandaan komen is de vraag, meldt zijn impresariaat Hekwerk. “Het medisch onderzoek naar de oorzaak wordt vanzelfsprekend voortgezet.” Op Twitter hield hij het zelf kort:

Een dag eerder ging de voorstelling beter - tot zijn eigen tevredenheid:

Twitter avatar youpvanthek youp Voorstelling volledig uitgespeeld! Is dat nieuws?

In zijn NRC-column van dit weekend haalde Youp zijn gezondheidstoestand ook al aan:

“[Die shredder] heb ik voorlopig zelf even nodig om van alle medische dossiers over mij en de daar aan verbonden recepten confetti te maken. Om daarna met de aardige dokters geheel opnieuw te beginnen met het zoeken wat me nou precies mankeert. Ik voel me belabberd. Wat ik heb? Ik voel me VVD en iedereen weet: dat is ernstig. Heel ernstig.”

Lees ook: Versnipperaar
    • Bastiaan Nagtegaal