Nederland in kwartfinale tegen Frankrijk

Het Nederlands vrouwenhandbalteam speelt woensdagavond in de kwartfinales van het WK in Denemarken tegen Frankrijk. Die Europese topploeg schakelde maandagavond in de achtste finales Spanje uit. De wereldkampioen van 2003 won met klein verschil: 22-21. Nederland, dat tot nu indruk maakte met sterk spel, verloor de laatste twee ontmoetingen met Frankrijk op titeltoernooien. Op het EK van vorig jaar in Kroatië was Frankrijk Nederland met 20-18 de baas. Het jaar daarvoor, op de WK in Servië, was de Franse ploeg, die ook al drie keer zilver behaalde op een WK, met 23-19 te sterk. Het duel Frankrijk-Spanje bleef spannend tot de laatste seconden, toen de Françaises nog mochten aanleggen voor een strafbal en Alexandra Lacrabère feilloos raak wierp. Uitblinkster aan Franse zijde was Gnosniane Niombla, die acht doelpunten maakte. (ANP)