Sports Illustrated kiest na 32 jaar met Serena Williams weer voor een vrouw

Serena Williams: een topjaar.
Serena Williams: een topjaar. Foto Mark R. Cristino/EPA

Het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated heeft tennisster Serena Williams (34) uitgeroepen tot Sporter van het Jaar. Atlete Mary Decker was in 1983 de laatste sportvrouw die deze eer ten deel viel. Williams beleefde een topjaar met drie grandslamoverwinningen (Australian Open, Roland Garros en Wimbledon). De nummer één van de wereld won 53 partijen en verloor er slechts drie. Ze heeft 21 grandslamtitels op haar naam, één minder dan recordhoudster Steffi Graf. „Serena Williams is niet alleen de beste speelster van haar generatie, maar ook in de geschiedenis”, verklaart hoofdredacteur Paul Fichtenbaum de keus van zijn blad. (ANP)