Luther BBC 1, 22.00-23.00u.

Seizoen drie van de populaire psychologische politieserie Luther leek het laatste te zijn. De ervaren acteur Idris Elba werd mede dankzij zijn rol als hoofdinspecteur John Luther van de Londense Serial Crime Unit een gewilde naam in Hollywood (nu in de planning: Star Trek Beyond, de nieuwe versie van The Jungle Book). Voor zijn rol in de film Beasts of No Nation maakt hij grote kans op een Oscarnominatie. En er gingen geruchten dat hij Daniel Craig zou opvolgen als James Bond. Toch heeft hij tijd kunnen maken voor een vervolg. We krijgen geen volwaardig seizoen, maar een special met twee afleveringen van een uur. Luther is slim en charismatisch, maar ook alles behalve zachtzinnig. Hij werkt aan het begin van de special niet meer voor de politie en zit in een afgelegen huisje in Engeland. Een kannibalistische seriemoordenaar lokt hem terug naar Londen. In de trailer zien we dat hij nog steeds niet mild te werk gaat: Luther beukt onder meer twee mensen van een rijdende motor met een prullenbak. Een toevoeging aan de cast is Rose Leslie (Ygritte in Game Of Thrones), als nieuw teamlid die nauw moet samenwerken met Luther.