Jennylee kabbelt solo wat voort

Tussen de lange productieperioden van de Amerikaanse band Warpaint door, maakte bassiste Jenny Lee Lindberg onder de naam Jennylee een soloalbum. Right On! klinkt niet zo strijdvaardig als de titel doet vermoeden: Lindberg, die met melodieuze baspartijen sfeerbepalend is voor de wonderbaarlijke stijl van Warpaint, blijft trouw aan haar muzikale koers. Die lijkt zich vooral te richten op Britse voorbeelden uit de jaren tachtig: PIL, New Age Steppers, The Slits. In liedjes als Blind en Long Lonely Winter is de muziek kabbelend. De basgitaar speelt springerige melodieën waar een waas van klank overheen is gedrapeerd. Het resultaat is niet zo ultiem dromerig en verweven als bij Warpaint. Bij Lindberg blijven de elementen losser van elkaar. Haar zang heeft niet het raffinement van Warpaints Emily Kokal. Maar in een liedje als Offerings klinkt ze verrassend fris. Alsof een sluier oplicht.