Hoe goed ken jij zakenvrouw Taylor?

Foto EPA

Ze is net 26 geworden, verkocht dit jaar miljoenen albums en heeft pas een wereldtournee door tien landen achter de rug. Wie? Taylor Swift natuurlijk, door ons al uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar. Want naast succesvol artiest is Swift vooral slim ondernemer en bewaker van het merk Taylor Swift.

Zondag bewees ze dat opnieuw. De zangeres heeft een deal gesloten met Apple Music, kondigde ze op Twitter aan:

Eerder dit jaar was Swift nog kritisch op Apple, omdat het de eerste drie maanden na de lancering van zijn muziekdienst Apple Music artiesten niet zou betalen. Na een boze blogpost van Swift kwam Apple terug op dat besluit. Nu is het weer vrede - want Taylor gaat de registratie van haar concert ‘The 1989 world Tour’ vlak voor Kerst exclusief op Apple Music aanbieden. Vooral die laatste lijkt daar baat bij te hebben: om het concert te kunnen bekijken zullen fans zich moeten aanmelden voor een (gratis) proefperiode op de dienst.

Maar ook Swift zal er ongetwijfeld van profiteren - hoeveel ze voor de deal krijgt, is niet bekend. Goed zakelijk instinct ja, we zeiden het al. Hoeveel weet jij van de zaken van Taylor? Doe de quiz.


Foto’s: ANP, Elizabeth Arden, Instagram.com/taylor.swift, Forbes

    • NRC Q